Siirry sisältöön

Pienempi tekstikokoSuurempi tekstikoko Etusivu | Tekstiversio | In English | Sivukartta | Kirjautuminen

Postin pitkäaikaisarkistointi

  • Sisääntuleva, ulosmenevä ja paikallinen posti arkistoituvat automaattisesti
  • Käyttäjillä pääsy arkistoon Posti-sovelluksesta
  • Tilaa säästävä kerta talletus ja pakattu tietokanta
  • Olemassa olevan postin arkistointi erillisenä palveluna
Postin arkistointi tarkoittaa postiviestien säilyttämistä alkuperäisessä muodossaan pysyvästi keskitetyssä arkistossa erillisellä palvelimella tuottavuussyistä tai säädöksien takia. Sähköpostin pitkäaikaisarkistointi on muodostumassa yhä tärkeämmäksi. Arkistointitarpeeseen on useita erilaisia syitä. Vanhojen viestien myöhempi käyttötarve ja yksinkertaisesti tarve vähentää aktiivikäytössä olevan järjestelmän talletuskuormaa ovat tyypillisiä esimerkkejä syistä, joiden takia organisaatiot tarvitsevat sähköpostin pitkäaikaisarkistointia. Lisäksi lait voivat velvoittaa organisaatioita sähköpostin arkistointiin.

Teamware Office Archive Server on Java-pohjainen arkistointipalvelin, joka integroituu Teamware Posti -palvelimeen ja arkistoi automaattisesti kaikki viestit pitkäaikaista säilytystä varten. Arkistoidut viestit indeksoidaan vapaa teksti hakua varten.

Käyttäjillä on pääsy arkistoituihin viesteihinsä suoraan Posti-sovelluksen käyttöliittymästä.


Toiminnallisuus


Teamware Posti -palvelin ja Teamware Office Archive Server -palvelin mahdollistavat yhdessä postiliikenteen tallettamisen sähköpostin arkistotietokantaan.

Teamware Office Archive Server ottaa vastaan kaikki sisääntulevan, uloslähetettävän ja Teamware Office -järjestelmän sisällä lähetetyn postiviestit ja tallettaa ne pitkäaikaista säilytystä varten. Viestit sisältöineen ja liitteinen indeksoidaan vapaa teksti hakua varten.
 
Arkistointipalvelin käyttää viestien kertatalletusta ja pakkaa tietokannan levyn tilan säästämiseksi.

Loppukäyttäjät tai ylläpitäjät eivät voi poistaa arkistoituja viestejä käsin arkistointipalvelimelta. Ylläpitäjän asettama säilytyssääntö määrittelee arkistoinnin keston. Viestien arkistointi-iän tullessa täyteen automaattinen puhdistusajo poistaa arkistointipalvelimesta vanhimmat viestit.

Pääsy arkistoituihin viesteihin

Loppukäyttäjät pääsevät arkistoituihin viesteihinsä suoraan Posti-sovelluksesta. Ylimääräisiä sovelluksia tai kirjautumista ei tarvita.

Tehokas vapaa teksti haku etsii viestejä sekä online postilaatikosta että postiarkistosta. Arkistoidut viestit näytetään tuloslistauksessa omalla ikonillaan.

Käyttäjien ei tarvitse palauttaa viestejä postilaatikkoonsa. Viesteihin vastaaminen tai jatkolähetys voidaan tehdä suoraan arkistosta.

Kuitenkin osa postilaatikossa oleville viesteille saatavilla olevista toiminnoista ei ole mahdollisia arkistoiduille viesteille. Esimerkiksi arkistoiduissa viesteissä on rajalliset tilatiedot, niitä ei voi poistaa arkistosta, eikä niihin voi liittää annotaatioita. Koska viestit arkistoidaan välittömästi, kun ne ilmaantuvat Teamware Office -järjestelmään, arkistoiduissa viesteissä ei ole tietoa siitä, mihin kansioon käyttäjät tallensivat viestit postilaatikossaan.

Erityisviestejä kuten luonnosviestejä ja automaattivastauksia ei talleteta arkistoon.


Turvallisuus

Viestit arkistoidaan pakattuina, ei-luettavassa muodossa. Käyttäjät voivat etsiä arkistosta vain omia viestejään. Käyttäjän tunnistus tehdään ja pääsyoikeudet tarkistetaan.

Sijaiskäyttäjät voivat hakea kaikkia arkistoituja viestejä.

Tekniset tiedot

Teamware Office Archive Server toimii web-sovelluksena standardissa Apache Tomcat servlet-palvelimessa.

Järjestelmävaatimukset

Järjestelmän suunnittelussa on syytä huomioida postipalvelimen kuormitus arkistoitaessa järjestelmän sisäistä postiliikennettä.

Teamware Office Archive Server vaatii Teamware Office 7.4 Ed 1 tai myöhemmän Posti -palvelimen ja sovelluksen.

Palvelut

Teamware Group tarjoaa myös seuraavia postin arkistointiin liittyviä palveluja:
  • tarvemäärityksen
  • järjestelmäsuunnittelun
  • asennukset ja käyttöönoton olemassa olevan postikannan arkistoinnin.
30.4.2009 12:02