Siirry sisältöön

Pienempi tekstikokoSuurempi tekstikoko Etusivu | Tekstiversio | In English | Sivukartta | Kirjautuminen

Teamwaren tekninen tuki tiedottaa

Teamware Office 8.0 Edition 1 -päivitystietoja - 2010/06

Teamware tukitiedotteessa käsittelemme tarkemmin yhteensopivuutta edellisten asiakasohjelmistoversioiden kanssa, päivitystä aiemmista versioista ja dokumentaatiota.

Uusi Teamware Office 8.0 Edition 1 on julkistettu ja on nyt saatavilla Windows- ja Solaris-alustoille, Linux-versio julkistetaan kesäkuun 2010 aikana. Uuden version tuomat hyödyt painottuvat loppukäyttäjäpuolelle, uudistettu palvelinohjelmisto ja uudet asiakasohjelmistot muun muassa mahdollistavat HTML -viestien käsittelyn.

Teamware Office 8.0 Edition 1 -palvelinohjelmistoa voidaan käyttää vanhemmilla Teamware Office-asiakasohjelmistoilla. Virallisesti tuetut asiakasohjelmistoversiot ovat Teamware Office 7.3 Edition 1a, Teamware Office 7.4 Edition 1a ja Teamware Office 8.0 Edition 1.

Palvelinohjelmiston suora päivitys versioon Teamware Office 8.0 Edition 1 on tuettu palvelinohjelmistoversioista Teamware Office 7.3 ja Teamware Office 7.4, vanhempien palvelinohjelmistojen päivityksessä on huomioitava välipäivityksen tarve.

Mikäli haluat lisäinfoa siirtymisestä Teamware Office 8.0:aan, ota yhteyttä omaan Teamwaren yhteyshenkilöösi tai tekniseen tukeen helpdesk@teamware.com.

Teknistä lisäinfoa tuotteesta ja sen konfiguroinnista on saatavilla on-line Teamware Office wiki-sivustoilta:
http://wiki.teamware.com/documents/index.php5/Teamware_Office_8.0

Teamware Mobile 2.3 tuotteen tuki päättyy - 2010/06

Teamware Group ilmoittaa Teamware Mobile 2.3 tuotteen kaikkien editioiden tuen päättymisestä. Tuen päättymisen syynä on Teamware Mobile 2.3 -tuoteversioiden tukemien käyttöjärjestelmä- ja varusohjelmistojen tuen päättyminen. Korvaava tuote on Widian Mobile 3.0.

Viimeinen tilauspäivä on 31.5.2010. Teamware Mobile 2.3 -version tuki päättyy 31.12.2010.

Nokia Series 60 FP2 -mallien synkronointikorjaus – 2010/04

Nokian E- ja N-sarjan puhelimet, joissa on Series 60 Ed.3 Feature Pack 2 (FP2) –tason käyttöjärjestelmä, ovat kärsineet kalenteri- ja kontaktisynkronoinnin ongelmista, joka näkyy synkronoinnin jumiutumisena ja toimimattomuutena. Nokian sisäisen lähteen mukaan vika on nyt löydetty ja korjaus on tulossa seuraaviin käyttöjärjestelmäpäivityksiin Nokia E75, E52, E55 ja E72-malleihin. Nokia on myös vahvistanut, että päivitykset ovat saatavilla alkaen huhtikuun 2010 lopusta, ja Teamware esittelee Osaajapäivillä 27.-28.4.2010 korjatut puhelinversiot.

Tuetut puhelinmallit päivitys - 2009/12

Teamware ja Widian ovat täydentäneet Teamware Mobile 2.3 -version testattujen puhelimien listaa Nokian älypuhelinmalleilla ja Windows Mobile -laitteilla.

Nokian N97 Mini ja E63 toimivat ongelmitta Mobilen puhelinohjelmien kanssa. HTC Touch-sarjan puhelimet Windows Mobile 6.1 tai 6.5:n kanssa ovat myös suosittuja mobiililaitteita, joissa sähköposti toimii sellaisenaan ja kalenterisynkronointi Synthesis SyncML clientin avulla (saatavilla Teamwarelta).

Teamware Mobilen tuettujen puhelimien lista

Teamware Office 7.4 Service Pack 1 - 2009/12

Teamware Office 7.4 Service Pack 1 on nyt saatavilla Teamwaren ylläpitosopimusasiakkaille. SP1 sisältää Teamware Office -tietokannan ja hakemiston toiminnan kannalta kaksi tärkeää korjausta, sekä lukuisia muita pienempiä korjauksia.

SP1 on haettavissa Teamware Support -tietokannasta (vaatii sisäänkirjautumisen)
http://support.teamware.com/two74ed1sp1

Sähköpostin otsaketiedot tulevaa Teamware Office 8.0 -version HTML-lukijaa varten - 2009/11

Vuoden 2010 alkupuolella julkistettava Teamware Office versio 8.0 tukee (muiden uusien ominaisuuksien lisäksi) HTML-viestien lukemista suoraan Teamware Postin viestikentässä.

HTML view 1HTML view 2

Tämä ominaisuus vaatii kuitenkin, että sähköpostiviesteistä on talletettu oleellinen otsaketieto postin tietokantaan. Versiosta 7.3 lähtien tuettu asetus store_alternate_flags on laitettava päälle sekä MIME connectorissa että MSA:ssa. Kun asetus on kohdallaan, HTML-viesteistä tallettuu vaadittu "multipart/alternative"-otsaketieto. Tämä asetus on tehtävä jo hyvissä ajoin ennen siirtymistä versioon Teamware Office 8.0, jotta myös aikaisemmat HTML-postit olisivat luettavissa.

Teamware Office -ohjeistus luettavissa Wiki-dokumentaationa - 2009/11

Teamware Office versio 7.4:n Administrator's Guide ja muu kattava dokumentaatio on nyt saatavilla verkosta toimitettuna Wiki-muotoon. Asennusohjeet, palvelimen asetukset ja ylläpitäjän ohjeet löytyvät osoitteesta

http://wiki.teamware.com/documents/index.php5/Teamware_Office_7.4

Korjaus Teamware Office 7.4 -version palvelimeen (postisilmukat ryhmäviesteissä) - 2009/11

Teamware Office 7.4 edition 1a:n mekanismissa käsitellä sisäisiä joukkoja on havaittu virhe. Postiviestin lähetys voi aiheuttaa ikuisen silmukan, jos viesti lähetetään ryhmälle, jonka jäsenenä on ryhmä, jonka jäsenenä on puolestaan tuo ensimmäinen ryhmä. Tämä virhe voi vaikuttaa myös Foorumien toimintaan.

Teamware on julkistanut korjauksen, joka korvaa Windows/Solaris -palvelimen tiedoston todc.dll (libtodc.so). Teamware Office for Linux 7.4 sisältää jo tämän korjauksen. Teamwaren tukiasiakkaat voivat hakea korjauksen

Teamware Support -tietokannasta (vaatii sisäänkirjautumisen).

Nokia E75 ja muiden FP2-puhelimien synkronointiongelmat - 2009/09

Kalenteri- ja kontaktisynkronointi toimii epäluotettavasti Nokia E75-mallissa: kaikki tiedot eivät synkronoidu. Viimeisin ohjelmistopäivitys (firmware revision 110.48.125) korjaa osittain ongelman. Puhelimen päivityksen jälkeen on tehtävä myös paluu tehdasasetuksiin (*#7370#), jotta synkronointitietokanta alustetaan uudelleen.

Nokia on vahvistanut, että puhelimen SyncML-ohjelmistossa on edelleen virheitä. Korjauksien aikataulu ei ole vielä julkistettu. Lisätietoja ja tuorein tilanne Teamwaren teknisen tuen ohjeissa.

Teamware Office -hakemiston käyttö Windows Server 2008 -ympäristössä - 2009/06


Teamware Office on version 7.4 myötä tuettu myös MS Windows Server 2008 -ympäristössä. Windows Server 2008 alustana vaatii konfiguraatioon muutoksia, joihin on syytä varautua ennen päivityksen tai asennuksen aloittamista. Teamware Office -järjestelmään kuuluvan i500/LDAP -hakemiston käyttö ei ole enää mahdollista vaan siitä tulee joko luopua tai sitten valita jokin kolmannen osapuolen hakemistotuote käyttöön.

Mikäli järjestelmä on perinteinen Single Site -tyyppinen, ei i500/LDAP -hakemistolle juurikaan ole tarvetta, joten sen voi hyvin poistaa. Yhtymätason Enterpise -järjestelmissä vastaavaa hakemistoa tarvitaan ja tällöin helpoin tapa lähestyä asiaa on liittää Teamware Office esimerkiksi olemassa olevaan MS Active Directoryyn.

Teamware Office -järjestelmän omasta i500/LDAP -hakemistosta luopuminen Single Site -ympäristössä vaikuttaa seuraavasti:
  • hakemisto-osion poistaminen ei vaikuta Teamware Officesta ulospäin tehtäviin LDAP-kyselyihin (esim. FINEID.FI)
  • hakemisto-osion poistamisella on vaikutusta, jos ulkoapäin tehdään kyselyjä Teamware Officen hakemistoon
  • mikäli halutaan sallia kaksisuuntainen LDAP-liikenne suosittelemme Teamware Office -hakemistopalvelun kanssa samaan palvelimeen asennettavaksi MS ADLDS (Active Directory Lightweight Directory Services) -ohjelmistoa15.6.2010 13:45